Gelderland – Nederländernas största provins

 

Om du besöker Engbergen befinner du dig inte bara i en liten ort i Nederländerna. Du är också en del av den större regionen Gelderland. Så heter nämligen provinsen som Engbergen ligger belägen i – och det är en provins med mycket att erbjuda sina besökare. Med över två miljoner invånare är det Nederländernas största distrikt och det innebär en tydlig kontrast till lilla Engbergen. Det skapar också en spännande miljö för besökaren som vill uppleva både storstadsliv och lugn och ro på landsbygden. I Gelderland är det möjligt att få båda delarna.

Gelderland ligger i den östra delen av Nederländerna. Det innebär att den inte har någon kustlinje och provinsen är därför inte speciellt populärt bland besökare som är ute efter sol och bad under semestern. Istället har den andra faktorer som ger den dess dragningskraft. En är närheten till Tyskland. I östra Gelderland går nämligen landsgränsen som gör att det är bara några mil över till grannlandet i öster. Det ger alla besökare ett utmärkt tillfälle att få två länder i ett under sin resa i Gelderland. Även Frankrike ligger en enkel bilresa bort om du beger dig söderut.

Om du väljer att stanna i Gelderland finns det många attraktioner att välja på. Provinsens huvudstad är Arnhem som är en pittoresk stad med mycket gammal arkitektur och historiska lämningar. Det gör det till ett utmärkt Empty Road Through Veluwe Heathland In Winter.besöksmål för alla historie- och kulturintresserade resenärer. Även om Arnhem är huvudstad är det faktiskt inte den största staden i Gelderland. Den utmärkelsen går istället till Nijmegen som har 170 000 invånare. Det gör att du kan åka hit när du är intresserad av shopping, nattliv eller besöka kvalitativa restauranger. Dessutom finns det museer och utställningar för alla smaker.

Här finns även tillgång till natur av världsklass bara några timmars bilresa från Engbergen. Veluwe är en region i norra delen av Gelderland som bjuder på sprakande naturupplevelser. Med skog och höjder som är ovanligt höga för det holländska landskapet är Gelderland ett måste för alla naturentusiaster. Här finns också chansen att uppleva ett rikt djurliv som ger ytterligare en dimension till resan genom Nederländerna.

Leave a Reply

mts_schema