Köpa hus i Holland

Många holländare har utvandrat till Sverige och slagit sig till ro på den svenska landsbygden. Avskildhet, natur, och livskvalitet lockar och är några av orsakerna bakom flykten från ett liv i ett extremt tätbefolkat land som ju Holland är. För Holländare är det mycket prisvärt att köpa hus i Sverige medan de oftast får sämre lön. De flesta flyttar till Sverige för lugnet och väljer oftast enklare och friare yrken medan svenskar som flyttar till Holland oftare gör det av motsatt orsak, att klättra på karriärstegen och tjäna mer pengar.

Husmarknaden har fått en kick

De flesta holländarna som flyttar till Sverige söker lugnet och den vackra naturen. Det har gjort att hus och gårdar på landsbygden har blivit populära och lett till en oväntad och fet bostadsmarknad. Svenskarna har till viss del också börjat längta mer efter naturnära boende och börjat lämna städerna för att bo friare och leva närmare naturen. Samtidigt är storstäderna sprängfyllda med folk så det är ju en positiv trend att några flyttar åt andra hållet. Bostäderna på landsbygden verkar därför ha börjat öka lite i pris efter en tid då priserna sjunkit överallt utom i storstäderna. Vi får hoppas att landsbygden även får tillbaka sin service och infrastruktur så att den kan bli levande igen.

Varmare i Holland

Funderar man på att flytta åt andra hållet och lämna Sverige så får man ett lite varmare liv så man kan få mer användning av sina utemöbler mer än bara ett par månader per år som här hemma i Sverige. Men å andra sidan är sol och värme inte allt fastän det under vintermånaderna kan kännas som så. Man kan lätt dra slutsatsen att Sverige är ett väldigt populärt land att flytta till med vacker natur och trevliga människor. Vi har ett unikt socialt skyddsnät i vårt land som många andra länder avundas. Vi ska vara glad att folk vill komma till oss, både de som frivilligt väljer att byta miljö och de som blir tvingade på flykt. Vi är ett attraktivt land och det ska vi vara stolta över.

Leave a Reply

mts_schema