Att ta sig runt i Nederländerna

När man kommer till Nederländerna kan det vara bra att det finns fler sätt att ta sig runt på om man vill se så mycket som möjligt av landet. Om man till exempel vill köpa hus i landet är det alltid bra att veta hur det ser ut med transportmöjligheter.

Flygplanstrafik

I Nederländerna finns den största flygplatsen utanför Amsterdam men man kan också flyga till städer som Maastricht, Eindhoven och Rotterdam. Om man behöver ta sig snabbt mellan platserna kan flyget vara ett mycket bra sätt att transportera sig på.

Åka tåg

Runt omkring i Nederländerna finns flera tågstationer. Det gör att man enkelt kan transportera sig runt med just tåg. Ofta är naturen och miljön omkring tågspåren mycket vacker och det kan vara riktigt trevligt att ta tåget när man ska åka någonstans. Det finns både lokaltåg, intercity och snabbtåg att välja på och från de allra största städerna går tågen ofta varje timme. När man tar tåget hamnar man i städernas centrum, vilket kan vara en stor fördel.

Att åka med bil

Ett annat sätt att ta sig runt på är genom att köra med bil. Man kan till exempel använda sig av hyrbil eller privat leasing av ett fordon om man bara är på besök i landet under en kortare period. Om man vill flytta till Nederländerna kan man ofta finna fina begagnade bilar till bra priser, och nya bilar direkt från fabrik. Överlag är vägarna i mycket gott skick och omgivningen är för det mesta mycket trevlig. Det finns gott om ställen att stanna på och man kan med fördel ta en bensträckare på ett av dessa ställen om man ska åka långt.

Busstrafiken

Om man ska åka en kortare sträcka kan det vara en fördel att ta bussen. Det finns fyra olika sorters bussar i Nederländerna och vilken sort man ska ta beror på hur långt man ska åka. För det första finns stadsbussar, snabbussar och lokalbussar. Stadsbussarna kör inom alla större städer. Snabbussar och lokalbussar kör mellan olika ställen i omgivningar kring de större städerna, och även i mindre byar. Snabbussarna har dock lite färre hållplatser än den vanliga lokalbussen. Det finns också så kallade Interliners. Dessa kör på flera linjer i Nederländerna och ofta kan man åka direkt mellan olika orter utan stopp på vägen.

Bra kommunikationer

Det finns alltså väldigt många olika sätt att transportera sig på i Nederländerna. Oavsett om man vill åka själv eller om man föredrar en snabb transport där man kan göra annat under tiden som man tar sig dit man behöver. Priserna är generellt sett bra och tack vare att det finns så många olika transportmedel kan man ofta snabbt komma iväg dit man ska.

Leave a Reply

mts_schema