Sugen på att flytta till Nederländerna?

Tulpanernas land och även landet med träskorna och de glada människorna. Nederländerna lockar allt fler européer att installera sig där för gott. Och det är ju inte underligt. Nederländerna är ett liberalt land, det är litet så det är lätt att ta sig runt, samtidigt som det finns gott om jobb och många olika kulturer att inspireras av. Många utlandsälskande svenskar älskar Nederländerna. För att inte tala om alla vackra blommor här. När du vill köpa ett hus eller en lägenhet ska du kika på kommande försäljning på Boneo där man listar objekt tidigt så att du kan vara ute i god tid.

Kommande försäljning, vad är det?

En kommande försäljning innebär att huset eller lägenheten listas innan den ens är ute för annonsering. Hur då, kanske du tänker. Den listas ju tydligen på Boneo? Jo, men här är alltså mäklaren som snart kommer att lägga ut den till försäljning ute i ett väldigt tidigt skede för att hitta potentiella köpare och spekulanter. Anledningen kan vara att säljaren vill sälja så fort annonsen är ute utan att vänta. Det är viktigt när man vill kunna flytta på direkten. Det kan också vara bra när man vill sälja sin bostad på en bestämd tidpunkt. I värsta fall kan vanlig annonsering göra så att försäljningen drar ut på tiden.

Du som köper har förtur

Om du kikar efter kommande försäljning i till exempel Nederländerna via en sajt som Boneo, har du också förtur eftersom du skriver upp dig på en lista med andra spekulanter, hos mäklaren. Det betyder dock inte att du får köpa bostaden men du ligger bra till jämfört med andra som kommer och tittar på bostaden i samband med annonseringen. Man kan jämföra detta lite som att ha kontakter till en kommande jobb position; även om arbetsgivaren måste annonsera ut platsen så kan han eller hon redan vara på det klara med vem man vill ska få jobbet.

När du letar efter bostad i Nederländerna måste du av förklarliga skäl vara ute i god tid. Det tar tid och energi att planera en flytt utomlands. Det kan också vara bra att kolla bostäder inom vissa områden i god tid så du får ett hum om vad det kan kosta och hur området verkar.

Billigare i Nederländerna än i Stockholm

Funderar du på att leva och jobba utomlands?Ska du hyra eller köpa bostad i Nederländerna kommer du nog lite billigare undan än i Stockholm. Dock är lönerna bra och levnadsstandarden god. Tänk dock på att priserna i Amsterdam är högre, speciellt bopriserna.

Leave a Reply

mts_schema