Äta gott i Engbergen

Varför är vi så förtjusta i att resa? Med tanke på den stora variationen på resmål, och de aktiviteter vi tar oss för när vi anländer, borde det vara svårt att hitta någon enkel förklaring till människans uppenbara reslust. Eller är det bara ett kulturellt drag? Ett slags tillfällig trend vi just nu råkar uppleva? Hur som helst verkar våra resor ha vissa saker gemensamt. Vi vill skaffa oss nya upplevelser. Koppla bort den vardag vi annars lever. Gärna äta och dricka gott, utan att själva behöva laga mat. Allt detta upplever många som reser till Nederländerna, ett litet men populärt resmål.

Rikt kulturarv som består av mer än tulipaner

Nederländerna är ett pittoreskt litet land med ett förvånansvärt rikt och brett kulturarv. Trots sin litenhet har nationen varit en makthavare av verkligt internationella och historiska mått. Nederländerna slog sig tidigt in på finans- och handelsmarknaderna, och lyckades bygga enorma förmögenheter och stort politiskt inflytande. I den rika kultur som följde finner vi namnkunniga konstnärer som Rembrandt och van Gogh, och ett uppskattat kulinariskt arv. Inte minst är Nederländerna kända för sin goda ost, vilken kan vara värd ett besök, eftersom forskning som visar att viss ost gör att vi lever längre nyligen släppts. I den lilla välbevarade orten Engbergen kan du avnjuta denna matkultur i välbevarade miljöer.

Berömd och distinkt arkitektur

Den nederländska landsbygden är lika distinkt och uppskattad som stadsbilden. Väderkvarnarna står stolt och vittnar om historisk välfärd på det platta låglandet, precis som de smala och tätt packade husen gör i Amsterdam. I små orter som Engbergen är mycket av det typiskt nederländska bevarat, i from av arkitektur och andra miljöer. Där finns även uppskattade restauranger för dig som är på genomresa och vill inta nederländsk kultur på mer än ett sätt. Det är i Nederländerna som på så många andra ställen, att tidens varv går långsammare på landsbygden, och man slipper där huvudstädernas jäkt och nonchalanta attityder. Varför inte hyra en cykel, och stillsamt trampa fram mellan tulipanfälten nästa semester?

Leave a Reply

mts_schema