Jordaan i Amsterdam

Jordaan är ett stadsdistrikt som du hittar i centrala Amsterdam. Jordaan byggdes under 1600 talet och från början till arbetsklassen och för invandrare. Idag är Jordaan känt för alla vackra byggnader, fantastiska restauranger där du kan äta riktig holländsk mat och för de originella butiker som man hittar i detta distrikt. Det är även detta område som har många broar och kanaler och man brukar ofta kalla Amsterdam för Norra Venedig och anledningen till det är till stor del Jordaan. Ursprungligen så sågs Jordaan som ett fattigt distrikt och det var även så det var att leva i Jordaan under 1600 talet, detta är ett mångkulturellt område på grund av att det kom många utvandrade från Spanien, England och Frankrike som alla sökte efter ett bättre liv. Amsterdam var under denna tid mycket känd för sin tolerans mot alla typer av religioner och dessa berikade Jordaan samtidigt som de sökte frihet.

Besök Jordaan idag

Idag kan du besöka Amsterdam väldigt enkelt, det är inte dyrt att resa från Sverige och du hittar direktflyg från Växjö så att du enkelt och smidigt kan resa till Amsterdam och då även besöka Jordaan. För många är Amsterdam ett måste som resmål och det är lätt att förstå varför, detta är knappt en timme bort från Växjö och därför kan man enkelt spendera en weekend i Amsterdam. Det är en otroligt vacker stad som har mycket att se och som erbjuder många unika upplevelser.I Jordaan så kan man som exempel besöka det världsberömda Anne Frank huset där man än idag kan se vart den lilla flickan gömde sig för nazisterna. Amsterdam och Jordaan är fyllt med historia och kultur och därför är detta en otrolig upplevelse om man är intresserad av detta, även för den som vill vara med om ett hett nattliv är. Amsterdam rätt plats och detta är minst sagt en plats som glimmar på nätterna. Man kan beskriva Amsterdam som en stad som aldrig sover, där det alltid finns något nytt att se och att uppleva.

Res bekvämt till Amsterdam

När man ska resa till Amsterdam för att se Jordaan vill man givetvis resa så bekvämt som möjligt, idag finns det direktflyg som går direkt från Växjö och om du vill ha en riktigt bekväm resa är det skönt med Tempur kudde på flyget . Genom att ta med en tempur kudde ser du även till att du garanterat kommer att ha en skön plats att vila din nacke på natten. Idag kan man aldrig känna sig säker på att de hotell, hostel eller vandrarhem som man sover på erbjuder en skön standard och om man ofta har problem med nacke och rygg är det därför viktigt att man tar saken i egna händer och tar med sig en riktigt skön kudde. En tempur kudde ger dig ett skönt stöd när du vill vila ditt huvud och ser till att du kan slappna av vid varje tillfälle. Du riskerar inte heller att få en dålig sömn som förstör dina dagar när du vill uppleva Amsterdam.

Leave a Reply

mts_schema