Aktiviteter i Engbergen

 

Engbergen är till ytan en liten ort med få bofasta invånare, men det innebär inte att det råder brist på aktiviteter för den som vill besöka platsen. Tvärtom finns det gott om möjligheter för alla som vill åka till Engbergen och fylla sin agenda med hållpunkter. Eftersom Engbergen ligger vackert beläget i östra Nederländerna har platsen mycket av sin attraktionskraft i sitt natursköna läge. Därför är det ett hett tips att göra saker som är i harmoni med det vidsträckta landskapet. Här är några handfasta tips på vad du kan hitta på när du besöker Engbergen.

Det råder ingen tvekan om att Nederländerna är ett land för cyklister. Vart du än beger dig – oavsett om det är storstad eller landsbygd – kommer platsen att vara anpassad för cyklar. Det innebär en stark kontrast till många andra länder där cyklister snarare ses som ett störande distraktionsmoment för bilister. Passa på att cykla när du kommer till Engbergen. Det spelar ingen roll om du har med dig dina egna cyklar eller om du hyr dem på plats. Det viktiga är att du ger dig ut på landsvägarna utanför Engbergen och insuper den friska luften.

The Netherlands - Participants in a walking event walk in the first sunlight on a dike in the Netherlands.

I Engbergen finns det många lokala traditioner att ta fasta på som kan bidra till att din resa blir trevligare. En av dem är lunch al fresco som serveras med jämna mellanrum på orten. Det innebär att du och andra middagsgäster äter en god lunch under öppen himmel samtidigt som det bjuds på underhållning av olika slag. Det kan handla om en musikkonsert eller en poesirecitation. På så sätt får du det bästa av både holländsk natur och kultur på samma gång. Naturligtvis passar öppenlunchen bäst under sommarhalvåret då vädret normalt är gynnsammare.

Om du istället besöker Engbergen på hösten ska du hålla utkik efter Oktoberfest-evenemanget. Här arrangeras det tillställningar under hela oktober som för tankarna till grannlandet Tyskland. Om du besöker Engbergen är chansen stor att du vill flytta hit permanent. Om du går i flyttankar är frakt säkert en viktig fråga för dig – och det går att skicka dina ägodelar ända till Nederländerna.

Leave a Reply

mts_schema